OKC - NL

Contact for bookings

Het Eindhovense Ongemotiveerd Kunstenaars Collectief zag het levenslicht in 2005 en houdt zich bezig met talloze activiteiten. De stichting bestaat uit in totaal 7 creatieve geesten die altijd op zoek zijn naar een leuke, laagdrempelige manier om zich te manifesteren. Een goed gevoel voor humor en een liefde voor alles wat‘camp’ is, in de positieve zin van het woord, zijn belangrijke factoren. Wij bedachten een collectief wat zo ongemotiveerd lijkt, dat het ons juist motiveerde om meer te ondernemen.

Het OKC is een groep jonge kunstenaars met een verfrissende blik op de wereld. Het collectief bestaat uit: Lilia Scheerder (autonoom), Karlijn de Groot (autonoom), Lars Leeuw (muzikant en filosoof) en Mike Dobber (muzikant), Liselotte de Groot (fotograaf), Nina de Wit (grafisch vormgeefster) en Lotte Monfrooij (productie).
Alle leden werken op verschillende vakgebieden en zijn druk met eigen werk en opdrachten. Het collectief zorgt voor een bindende factor en kruisbestuiving tussen deze disciplines.

Het OKC staat voor experiment op elk denkbaar gebied dan ook. Het collectief combineert performance, muziek, kunst, videokunst en entertainment. Door de ongedwongen sfeer worden er de gekste dingen bedacht en werkelijk uitgevoerd.
Enkele hoogtepunten uit de OKC geschiedenis zijn het 3-daags Intrubate festival te Tilburg in 2010 en in 2011 stond het OKC op verschillende festivals door het land met hun ludieke ‘piemelmutsen knutselen’.